Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

ZLATÉ SRDCE pre Zuzanu: Je mamou 10-tich detí, napriek tomu verí, že áno rodičovstvu, neznamená nie životným snom!

Život jej rodiny sa zmenil za 30 sekúnd.

ZUZANA VALÁBKOVÁ (37) je mamou 10-tich detí. Jej rodina sa rozrástla veľmi nečakane a neplánovane. Stalo sa to v období, keď mala Zuzka len 24 rokov a študovala v poslednom ročníku vysokej školy.

Z času na čas totiž spolu s manželom podávali pomocnú ruku jednej sociálne slabšej rodine so 4-mi deťmi. V jednej chvíli sa dokonca rozhodli, prepožičať jej svoj dom na dedine. Situácia sa však napokon vyvinula tak, že biologickí rodičia svoje deti opustili. Odišli z domu a do Zuzkinej rodiny pribudli ďalšie štyri „hladné krky“. Sociálna kurátorka, ktorá prípad riešila, totiž trvala na tom, že súrodencov nemôžu rozdeliť. Na veľké životné rozhodnutie mali Zuzka a jej manžel len 30 sekúnd. K dvom biologickým dcéram a dvom synom tak pribudli ďalšie štyri osvojené ratolesti.

Zuzka nám svoj obdivuhodný príbeh porozprávala sama. V dobrej nálade a veľmi vyrovnane, keďže je podľa vlastných slov so svojím životom absolútne spokojná. Dnes sa navyše venuje koučovaniu a ľudí vo svojom okolí učí žiť slobodne, s radosťou a tak, aby im všetko, čo robia, dávalo zmysel:

​Zuzku sme samozrejme navštívili aj osobne. So svojou veľkou rodinou býva v blízkosti hradu Červený kameň, vo veľkom a veľmi útulnom dome, ktorý srší priateľskou atmosférou a láskavosťou:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ak sa o Zuzke, jej rodine, práci a pohľadu na život chcete dozvedieť viac:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Každý mesiac darujeme jednému výnimočnému človeku vytesané srdce zo zlata z limitovanej edície, ktoré pre Rádio Jemné vytvorila dizajnérka šperkov a brúsička kameňov Mia Čopíková.Mia tvorí šperky na mieru podľa príbehov jednotlivých ľudí.

​Viete o niekom, kto si zaslúži ZLATÉ SRDCE? Dajte nám o ňom vedieť!

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.