Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Chceli by ste si dať pauzu od kávy? S týmito náhradami to pôjde jednoducho!

Káva je pre mnohých z nás neoddeliteľnou súčasťou každého rána. Ak premýšľate, že by ste si od kávy dali na chvíľu prestávku, tieto náhrady, ktoré uvádza portál healthline.com, vám určite pomôžu.

Matcha čaj

Matcha sa stáva čím ďalej, tým obľúbenejšou a ponovom ju nájdeš takmer v každej kaviarni. Jedná sa o typ zeleného čaju, ktorý sa vyrába drvením celých listov čajovníka na jemnú konzistenciu. Práve tento spôsob výroby zabezpečuje vyšší obsah antioxidantov a kofeínu v porovnaní s klasickým zeleným čajom či dokonca kávou. Prášok, ktorý z toho vznikne, sa môže použiť aj na prípravu takzvaného Matcha latte, ktoré si získalo medzi ľuďmi obrovskú obľubu.

Citrónová voda

Aj keď sa to môže na prvý pohľad zdať ako vtip, opak je pravdou. Jednoducho povedané, citrónová šťava je bezkofeínovou a bezkalorickou alternatívou ranného drinku. Obsahuje značné množstvo vitamínu C, ktorý je významným antioxidantom. Ten je prospešný pre imunitný systém, tvorbu kolagénu a ochraňuje pokožku pred slnečným žiarením. Do ranného nápoja môžete pridať aj šťavu z iného obľúbeného ovocia.

Yerba Mate

Jedna šálka tohto juhoamerického čaju obsahuje približne 78 mg kofeínu, čo je porovnateľné množstvo ako v šálke kávy. Okrem kofeínu obsahuje Yerba Mate aj antioxidanty – vitamín C a E, riboflavín a tyamín, fosfor či železo.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.