Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Trápi vás nočné mlsanie? Máme pre vás zopár OVERENÝCH rád

Nočné chúťky, ktoré obvykle zaženieme nejakou maličkosťou, môžu mať na naše zdravie značný dopad. Dlhodobé neskoré pojedanie vedie hlavne k priberaniu, no zároveň zhoršuje aj kvalitu nášho spánku. Preto je vhodné s týmto zlozvykom zatočiť čo najskôr, a tak vám prinášame niekoľko rád, ktoré vám iste pomôžu.

Nevynechávajte jedlá

Každý z nás by mal za deň jesť aspoň 3krát v približne rovnakom čase. Za deň by sme si mali dopriať jednu alebo dve zdravé pochúťky. Ak sa od tohto režimu vzdialime, vedie to k nočnému hladu a spomaleniu metabolizmu.

Pite dostatok vody

Mnohí z nás si neuvedomujú dôležitosť vody. Zdroje tiež uvádzajú, že naše telo môže smäd vyhodnotiť ako hlad. Preto môže v noci pomôcť aj pohár či dva čistej vody. Za celý deň by to však chcelo aspoň 8 pohárov.

Naplánujte si zdravé mlsanie

Ak ste nočná sova, ktorá po nociach pracuje alebo študuje, naplánujte si zdravú 2. večeru hodinu po tej prvej. Nečakajte, kým bude vaše telo hladné a využite čas, kedy je ešte aktívne, aby ste ho neskôr nemuseli „budiť“ jedlom.

Od nezdravého oči preč

Čo oči nevidia, to srdce nebolí. Zíde z očí, zíde z mysle. Držte sa týchto slov aj v prípade nezdravých pochúťok. Vynechajte takéto potraviny z nákupného zoznamu alebo si k nim aspoň sťažte prístup.

Umyte si večer zuby

Umývanie zubov má na náš hlad skutočný psychologický dopad. Dáva nášmu mozgu signál o tom, že sme už skončili s jedením a že sa ide spať. Hlad sa tým pádom utlmí a čaká, že zavriete oči. Pasta zároveň zmení chuť jedla v ústach, čo tiež krotí naše chúťky.

Vyskúšajte pre zmenu tieto pochúťky

Ak vás čaká dlhý večer alebo si radi doprajete trochu oddychu pri telke, môžete vyskúšať napríklad grécky jogurt, nakrájané jablko s trochou arašidov, akékoľvek iné orechy alebo banán.

Zdroj: virtua.org

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.