Letná večera by sa mala niesť v duchu ľahkosti a jednoduchosti. Žiadne ťažké jedlá, ktoré by držali naše oči otvorené pomaly do ďalšieho dňa. Prímorské teplé krajiny ako Grécko majú na tento problém jednoduché riešenie. Vyskúšajte tento recept podľa portálu delish.com.
Čo budete potrebovať:
- 500 g cestovín (ideálne farfalle)
- 1 veľká uhorka (nakrájaná)
- 1 šálka cherry paradajok (nakrájané na polovičky)
- 1/3 šálky olív Kalamata
- 1/2 cibule
- 1/2 šálky nadrobeného syru feta
- 3 polievkové lyžice červeného vínneho octu
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1/2 čajová lyžička oregana
- 1 postrúhaný cesnak
- mleté čierne korenie podľa chuti
Ako postupovať:
- V hrnci uvaríme cestoviny do mäkka.
- V malej miske zmiešame olivový olej, vínny ocot, oregano a cesnak.
- Do veľkej misy vložíme cestoviny, ktoré zasypeme uhorkami, paradajkami a olivami.
- Nakoniec zalejeme pripraveným dressingom a miešame, kým nie je všetko rovnomerne zmiešané. Všetko doladíme mletým čiernym korením a soľou. Vrch posypeme syrom feta a môžete podávať.