Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

5 VECÍ, ktoré vaši priatelia potrebujú počuť po rozchode

Máte vo svojom okolí niekoho, kto si práve prechádza ťažkým rozchodom? Pripravili sme pre vás zoznam vecí, ktoré by mal každý počuť.

1. Nie je to tvoja chyba

Pocit vlastného zlyhania sa u ľudí po rozchode vyskytuje veľmi často. Nízke sebavedomie, neustále pocity menejcennosti či výčitky svedomia – to všetko môže človeka po rozchode poriadne potrápiť. Povedzte vášmu priateľovi či priateľke, že rozpad vzťahu nie je jeho chyba a jeho život môže pokračovať aj naďalej. Povedzte mu: „Viem, že je to pre teba naozaj ťažké obdobie a som tu, aby som ťa podporil.“

2. Čas osamote môžeš prežiť kvalitne

Keď je človek dlhodobo zadaný, zrejme si zvykne na čas strávený s partnerom. Po rozchode môže byť náročné opäť začať tráviť čas aj osamote alebo s priateľmi. Človek po rozchode potrebuje počuť, že nie je nič zlé na čase strávenom osamote a že takto strávený čas môže byť veľmi príjemný a obohacujúci.

3. Povedz mi, ako sa cítiš

Človek po rozchode potrebuje priestor na zdieľanie všetkého, čo ho trápi. Ponúknite mu vaše rameno, nechajte ho vyplakať sa vyliať si boľavé srdce. Vyhnite sa však negatívnym komentárom o ex. Vedci zistili, že ak budete negatívne hovoriť o kamarátovej ex, nielenže mu nepomôžete, ale môžete mu ešte viac ublížiť.

4. Kedykoľvek môžeš prísť

Trápenie osamote môže byť niekedy prospešné, no človek, ktorý práve ukončil dlhodobý vzťah, nemusí chcieť byť stále sám doma. Ponúknite mu váš domov – otvorte mu dvere a dajte mu najavo, že je u vás vždy vítaný. Môžete si spolu urobiť príjemný filmový večer alebo objednať chutné jedlo. Zabavte sa a pomôžte mu na chvíľu zabudnúť na smútok.

5. Nechceš ísť na výlet?

Po tom, ako si vášho priateľa vypočujete, zjete spolu kilo čokolády a vypijete fľašu vína, je čas na zmenu. Vezmite ho niekam na jednodňový výlet, alebo na krátku spoločnú dovolenku. Oddýchnete si od každodenných starostí, budete mať nové zážitky a zažijete kopu srandy.

Zdroj: bustle.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.