Každého z nás občas prepadne chuť na niečo sladké. Čo však takí vegáni, ktorí si odopierajú akékoľvek suroviny a produkty živočíšneho pôvodu? Prinášame vám recept na čokoládový dezert, ktorý si zamiluje každý, kto ho okúsi.
Čo potrebujeme:
- 75 g tmavej čokolády
- 2 zrelé avokáda
- 100 ml kokosového mlieka
- 100 ml medu
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1 čajová lyžička vanilkovej esencie
Ako postupujeme:
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a dáme do misky, v ktorej čokoládu nad parou roztopíme. Do čokoládovej polevy primiešame kokosové mlieko, med, kakao a esenciu. Ošúpané avokáda vložíme spolu s pripravenou zmesou do mixéru a mixujeme až kým konečný dezert nemá jemnú textúru. Dezert odložíme na 3 hodiny do chladničky a pred podávaním nadekorujeme.
Dobrú chuť!
Zdroj: goodto.com