Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

3 tipy, ako sa starať o pleť počas leta

Leto je už v plnom prúde. Veľa času trávime na slniečku, na pláži či v bazéne. Opálená pokožka je krásna, no je dôležité správne sa o ňu starať, aby bola svieža aj po tom, ako sa leto skončí.

1. Pleť si dôkladne vyčistite

Cez leto sa pokožka oveľa viac potí a mastí. Na takúto pokožku sa potom ľahšie usadia rôzne nečistoty, ktoré môžu upchať póry a spôsobovať akné. Je dôležité, aby ste si pleť každý večer dôkladne vyčistili – použiť môžete micelárnu vodu, čistiaci gél alebo krém. Nezabudnite ani na čistiace pleťové masky.

2. Dôležitá je aj hydratácia

Slnkom sa pokožka suší, stráca jas a sviežosť. Pravidelné vystavovanie slnku urýchľuje vznik vrások, po ktorých iste nikto netúži. Aby sme nemali vo vyššom veku vrásky, musíme si pleť (nielen) cez leto krémovať. Používajte hydratačné krémy s obsahom aloe vera alebo kyseliny hyalurónovej. Raz týždenne si doprajte hĺbkovú hydratáciu v podobe pleťovej masky.

3. Ochrana pred slnkom

Hoci to už iste viete, pre istotu to zopakujeme: Ak chcete mať žiarivú a zdravú pleť, musíte ju chrániť pred slniečkom. A to nielen v lete, ale aj v zime. Nebezpečné žiarenie pôsobí na vašu pleť aj vtedy, keď máte pocit, že ste v chládku a žiadne slnko nevidíte. Ak nechcete mať pigmentové škvrny a suchú pokožku, myslite na opaľovací krém. Patríte k ľuďom so svetlou pokožkou, máte pehy a na slnko rýchlo sčervenáte? Použite krém s faktorom 50. Ľudia s tmavšou pokožkou môžu použiť SPF 30.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.