Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Mama 8-mich detí prehovorila o násilí a manipulácii vo vzťahu: Obeťou sa môže stať ktokoľvek!

Nika Macinská sa nebojí otvárať aj ťažké témy. Najmä v prípade, že jej slová môžu pomôcť niekomu ďalšiemu.

Myslela som si, že to je tak všade

Nika nedávno prehovorila o pomerne tabuizovanej téme – manipulácia v blízkych vzťahoch. Sama ju zažila a chce pomáhať aj iným. „Keď som bola malá, myslela som si, že všetci to majú doma tak, ako ja. Navonok naša rodina vyzerala usporiadane a dobre. No vo vnútri som vedela, aká je realita. A tak som si myslela, že je to všade tak. Že to majú rovnako ťažké a smutné a navonok to vyzerá v pohode. Ako dieťa som nemala inú možnosť, “ hovorí Nika a dodáva, že podobnú skúsenosť má aj z partnerského vzťahu.

Vzorce, ktoré si doniesla z domu, sa stali súčasťou jej manželstva. To sa neskôr rozpadlo a Nika zostala s deťmi sama.
„Dnes viem, že by mi bolo pomohlo, keby som od niekoho bola počula o manipulatívnych rodičoch a partnerovi, že také niečo existuje. Možno by som sa nebola musela tak dlho cítiť ako blázon.“


Stať sa to môže každému

Nika dodáva, že obeťou manipulácie môže byť ktokoľvek. Najčastejšie sa do tejto pozície dostávajú ľudia, ktorí vyrastali s manipulatívnym rodičom a tento druh správania poznali od malička: „Stať sa to môže, ak človek nezažil bezpodmienečné prijatie v detstve. Alebo aj niekto, koho pocity a túžby neboli brané do úvahy, “ vraví Nika.

Známa mamička už vie, že každý má aj inú možnosť a nemusí byť v podobnom vzťahu. Hoci manipulátor neprestane manipulovať. každý môže zo vzťahu odísť. Každý má možnosť povedať si: DOSŤ. Vzťahy môžu byť podľa Niky pokojné a vyrovnané. Taký konečne aj sama zažíva. Po jej boku stojí nový muž, ktorý okamžite zapadol do veľkej rodinky.

Zdroj: instagram

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.