Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Viete, ako si VYBIELIŤ zuby aj doma?

Žlté zuby sú problémom mnohých z nás, no v dnešnej dobe sú dostupné mnohé metódy, ako sa ich zbaviť. Niektoré vás môžu vyjsť draho, iné zvládnete aj z pohodlia domova.

Na začiatku si však povedzme na rovinu, že sklovina má prirodzene trochu zažltnutú farbu. Príčinou väčšieho zažltnutia býva obvykle zlý životný štýl. Káva, cigarety alebo sladené nápoje dávajú našej sklovine poriadne zabrať. Prvým krokom k belším zubom je tým pádom zmena životného štýlu.

Ďalšou metódou je sóda bikarbóna, ktorá je bežne prítomná v zubných pastách. Má abrazívne vlastnosti, ktoré môžu zažltnutie jemne obrúsiť. Sóda zároveň vytvára v ústach alkalické prostredie, ktoré bráni baktériám v raste.

Peroxid vodíka má taktiež bieliace a baktericídne účinky. Peroxid môžete na bielenie použiť vo forme ústnej vody. Pripravíte ju zmiešaním 3% roztoku peroxidu vodíka s vodou v pomere 1:1. Ústa si vyplachujte 1-2 minúty jednou polievkovou lyžicou pripravenej zmesi. Ak máte citlivé zuby, používanie vopred konzultujte s lekárom.

Zdroj: healthline.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.