Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zopár tipov pre správne SKLADOVANIE zvyškov potravín

Často vám po obede ostávajú na tanieri zvyšky a vám sa ich nedarí včas podojedať? Máme pre vás niekoľko rád, ktoré by vám mohli pomôcť v tejto uponáhľanej dobe. Vďaka týmto jednoduchým trikom vydrží jedlo v chladničke dlhšie a vy o ňom budete mať lepší prehľad.

Označte si dózy

Každý odkladá zvyšky jedál v inej podobe do chladničky. Nech už je ten spôsob akýkoľvek, nie je na škodu označiť každý obal dátumom, kedy boli zvyšky odložené. Takto zabezpečíte, aby sa vždy včas zjedli.

Zabaľte to pekne natesno

Snažte sa potraviny baliť tak, aby v obaloch bolo čo najmenej vzduchu. Využiť na to môžete napríklad vákuovačku, ktorá spraví všetku prácu za vás.

Aj mraznička je cesta

Mnohí sa uspokoja s odkladaním zvyškov do chladničky, kde väčšina potravín a jedál vydrží ďalších niekoľko dní. Skúsili ste však niekedy mrazničku? Ak sa o ňu pravidelne staráte a čistíte ju, môžete do nej vkladať aj zvyšky jedál, ktoré tým pádom vydržia omnoho dlhšiu dobu.

Sterilizácia

Ak už nemáte miesto v chladničke alebo mrazničke, môžete zvyšky sterilizovať. Stačí ich vložiť do skleneného zaváraninového pohára a ten následne istú dobu vyvárať. Z dózy sa tým pádom vypália všetky baktérie a iné potvory.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.