Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Nedarí sa vám dosiahnuť ORGAZMUS? Toto môžu byť príčiny

Niekto tvrdí, že je dôležitejšia cesta ako cieľ, iný zase že bez orgazmu nie je sex sexom. Ak sa vám počas sexu nedarí dosiahnuť orgazmus, je na čase s tým niečo robiť. Viete, čo to môže spôsobovať?

Alkohol a cigarety

Aj keď to môže byť už pomerne „otrepané“, práve alkohol a nikotín môžu často za neschopnosť dosiahnuť orgazmus. Je to spôsobené tým, že ovplyvňujú prietok krvi telom a klitoris nie je v tomto prípade výnimkou. Jeho správne prekrvenie je základom fyzického vzrušenia pri pohlavnom styku.

Komunikácia s partnerom či partnerkou

Váš partner alebo vaša partnerka by mal/a vedieť, čo si myslíte. Ak vám nejaká poloha nie je príjemná, neváhajte a zmeňte ju. Skúste si spomenúť na polohy, ktoré vás najviac pri sexe vzrušujú a navrhnite ich svojmu partnerovi alebo svojej partnerke.

Lieky

Napriek tomu, že nám majú lieky v prvom rade pomáhať, dokážu v našom tele narobiť poriadnu paseku. Vždy je teda na mieste vedieť čo najlepšie, aké lieky užívate a či náhodou nespôsobujú aj tento problém. Najčastejšie sa jedná o antidepresíva a antihistaminiká. Ak si nie ste istí, opýtajte sa svojho ošetrujúceho lekára alebo lekárky.

Ďalšie možné dôvody:

  • sexuálne vzrušenie či stimulácia
  • spoločenský tlak
  • mentálne zdravie

Zdroj: independent.co.uk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.