Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Bojujete s únavou a neviete, ako ju poraziť? Toto sú 3 príčiny, ktoré za tým môžu byť

Pripadáte si stále unavení, aj keď ste spali celú noc a tento stav vás trápi častejšie? Únava až vyčerpanosť nemusí len obmedzovať vaše užívanie si života naplno, no postupne môže viesť aj k zdravotným problémom, píše portál goodto.com.

  • Nevhodná diéta
    Mnohí túžime po dokonalej postave či iných zdravotných benefitoch, ktoré nám sľubujú rôzne diety. Dôležité je však myslieť na to, že naše telo má svoje vlastné potreby, ktoré musíme naplniť ako napríklad pravidelný a dostatočný prísun energie. Ten zaručí správne fungovanie tela počas dňa.
  • Činnosti, ktoré robíme pred spánkom
    Pred tým, ako ideme spať, by sme nemali pozerať do obrazovky. Modré svetlo, ktoré vyžaruje náš telefón či počítač, vie posunúť uvoľnovanie melatonínu o tri hodiny. Ten je potrebný na vyvolanie spánku, hovorí doktor Vishal Shah pre vyššie uvedený portál. Odporúča sa preto pred spaním vziať do ruky knihu alebo sa rozprávať s partnerom či partnerkou, a tým dopriať mozgu oddych. Hrozbou môže byť aj fajčenie a pitie alkoholu pred spánkom. Nikotín pôsobí ako stimulant a alkohol je zas pre organizmus záťažou.
  • Pitný režim
    Ten je dôležitý pre správne fungovanie nášho organizmu a keď ho máme nedostatok, môže to viesť k rôznym zdravotným problémom. Naše telo zo 60% tvorí voda a ak mu ju počas dňa nedáme v dostatočnom objeme, bude fungovať len v obmedzenom režime. Ak sme dlhodobo dehydrovaní, klesá v tele produkcia energie a všetko sa takpovediac „spomaľuje“, čo vyústi do únavy.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.