Lievance sú sladkou tradíciou raňajok mnohých z nás. Nadýchané obláčiky cesta doplnené džemom, škoricou, javorovým sirupom, čokoládou alebo šľahačkou, kto by tomu vedel odolať?
Čo budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- ½ hrnčeka kryštálového cukru
- 2 hrnčeky mlieka
- 2 vajíčka
- ½ kocky droždia
- štipka soli
Ako postupujeme:
V miske zmiešame múku s cukrom, pridáme mlieko a všetko spolu poriadne premiešame. Ďalej zapracujeme obidve vajíčka a štipku soli. Do takto pripraveného cesta pridáme nakoniec rozdrobené droždie. Cesto odložíme na teplé miesto na dobu 15 minút. Po nakysnutí môžeme lievance z oboch strán smažiť do zlatohneda.
Dobrú chuť!