Určite vám napadne, že prvým typom potravín, ktorých sa pri chudnutí treba zbaviť, sú sladkosti. Nie je tomu celkom tak. Jedná sa však len o čokoládu, o ktorej si teraz niečo povieme.
Jesť čokoládu počas chudnutia alebo každý deň nie je vôbec zlý nápad. Mnohé výskumy ukazujú, že ženy, ktoré pri chudnutí konzumujú aj čokoládu, majú:
- nižšie BMI
- menej úzkosti
- všeobecne lepšiu náladu
- nižšie riziko nepravidelného jedenia
- nižšie náchylnosť voči chorobám
Čím to je? Jednoznačnou odpoveďou je rovnováha. To, že je čokoláda škodlivá, je v podstate mýtus. Toto tvrdenie by sa totiž dalo povedať o väčšine potravín, ak by sme ich konzumovali v neprimeranom množstve. Diéta však nie je len o množstve jedál, ale aj o dobrom spánku či dostatku pohybu.
Kakao zároveň obsahuje dôležité antioxidanty a mnoho minerálov ako horčík, vápnik, fosfor či mangán. Nezabudnime ani na trochu kofeínu, ktorý vás kedykoľvek povzbudí.
Zdroj: womenshealthmag.com