Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

5 účinných TIPOV, ako sa zbaviť STRESU!

Stres je, žiaľ, bežnou súčasťou našich životov. Denne čelíme strachu, obavám a stresu z mnohých vecí. Ako bojovať s týmto nepríjemným spoločníkom, ktorý nám kazí náladu aj zdravie?

1. Naučte sa hovoriť NIE

Aj vám sa stáva, že prikývnete na všetko, čo sa od vás žiada či očakáva? Potom je jasné, že nemôžete stíhať všetko a ešte aj oddychovať. Takéto situácie vedú k nadmernému stresu. Naučte sa hovoriť nie a venujte čas aj sebe.

2. Relaxujte

Každé ráno a večer si vyhraďte aspoň 15 minút na vedomú relaxáciu. Môže to byť ranná káva s knihou, alebo večerný rituál v kúpeľni. Je len na vás, ako budete relaxovať. Doprajte si chvíľu ticha a zabudnite na všetky starosti aj obavy.

3. Cvičenie ako cesta k uvoľneniu

Fyzická aktivita je nevyhnutná nielen pre naše telo, ale aj pre našu psychiku. Cvičenie je účinné pri odbúravaní napätia aj stresu. Choďte si zabehať, zacvičiť jógu alebo zájdite na dlhú prechádzku so psom.

4. Smejte sa

Pri smiechu sa v tele uvoľňujú endorfíny, ktoré vám pomôžu zbaviť sa stresu. Využite každú situáciu a smejte sa vždy, keď máte možnosť. Uvidíte, že svet bude hneď krajší a veselší.

5. Milujte sa

Zvykli sme si byť sami na seba príliš prísni. Ak sa chcete zbaviť stresu, začnite sa na seba pozerať s väčšou láskou a pochopením. Uvedomte si, že nemôžete stíhať všetko, že neexistuje dokonalosť. Začnite sa viac milovať a oceňovať.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.