Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Viete, kedy je najlepší čas na CVIČENIE?

Pýtate sa, kedy by ste mali cvičiť, aby ste dosiahli najlepší výsledok? Zrejme vás sklameme, no jednoznačnú odpoveď nemá azda nikto. Pre niekoho je lepšie cvičiť ráno, iný preferuje večerný tréning. Cvičenie ráno aj večer má svoje benefity. Rozhodnite sa, čo vám viac vyhovuje.

Cvičenie ráno

Mnoho ľudí preferuje fyzickú aktivitu hneď zrána. Je pravda, že cvičenie po zobudení vás dobije energiou a nakopne do nového dňa. Zlepší sa vám nálada a naštartuje metabolizmus. Niektorí odborníci dokonca tvrdia, že cvičením nalačno spálite až o 20% kalórií!

Nevýhodou takéhoto cvičenia môže byť nedostatok energie zapríčinený hladom, nízkym prísunom kalórií či nekvalitným spánkom. Je dôležité myslieť na to, aby ste nešli za hranice svojich síl.

Večerný tréning

Patríte k ľuďom, ktorí si večer potrebujú očistiť hlavu od starostí a stresu? Potom je pre vás ideálne cvičenie večer. Zrelaxujete telo aj myseľ a do postele pôjdete s čistou hlavou.

Môžete sa stretnúť s varovaním, že večerná fyzická aktivita môže spôsobiť ťažkosti so zaspávaním. Avšak nájdu sa aj takí, ktorým cvičenie zlepšuje spánok.

To, kedy je ideálny čas na cvičenie, je len na vás. Každému vyhovuje niečo iné a každý má iný harmonogram dňa. Cvičte vtedy, keď máte náladu, čas a energiu.

Zdroj: healthline.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.