Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

7 tipov ako sa starať o VLASY, aby boli pevné a lesklé!

Vlasy sú korunou krásy, no niekedy nás vedia poriadne potrápiť. Kedy naposledy ste si pri pohľade do zrkadla povzdychli a vlasy ste radšej zviazali gumičkou? Ak vás trápia suché vlasy bez lesku a života, vyskúšajte naše rady!

1. Správna strava Správna strava je dôležitá nielen pre správne fungovanie vášho organizmu. Vlasové bunky sú totiž najrýchlejšie rastúce bunky v tele a zároveň sú aj prvé, ktoré sú zasiahnuté, ak vaša strava nie je dostatočne vyvážená alebo vám niečo chýba. Pre zdravie vlasov sú 2 najdôležitejšie zložky železo a bielkoviny. Preto jedzte veľa listovej zeleniny, rýb, obilnín, strukovín či syra a jogurtov. Správna výživa vlasov totiž začína z vnútra.

2. Pozor na mokré vlasy Mokré vlasy češte mimoriadne opatrne, pretože sú krehké a náchylné na lámanie. Používajte hrebeň so širokými zubami a čo najjemnejšie ním prechádzajte od korienkov po končeky vlasov. Príliš neťahajte.

3. Používajte ochranné prostriedky na vlasy Ani vy si neviete predstaviť úpravu vlasov bez kulmy či žehličky? Nezabúdajte si vlasy vždy ošetriť ochranným sprejom, ktorý zabezpečí, že sa vlasy pri používaní horúcej plochy nepoškodia. Rovnako je potrebné vlasy chrániť aj pri fénovaní či používaní kulmy.

4. Zastrihávajte vlasy pravidelne
Aby sa zdravie a krása vlasov udržali, je potrebné pravidelne zastrihávať končeky, aby sa zbytočne neštiepili. Vhodné je zastrihávať vlasy každých 6- 8 týždňov aspoň o 0,5 cm. Zabránite tak štiepeniu končekov a vlasy porastú rýchlejšie.

5. Neumývajte si vlasy každý deň Nie je vhodné umývať si vlasy každý deň, pretože i to ich poškodzuje. Ak si potrebujete vlasy umývať častejšie, určite používajte kondicionér a vlasové prípravky ako sú masky či rôzne zábaly.

6. Oplachujte kondicionér na studeno Kondicionér oplachujte studenou vodou. Je to dobré pre pevnosť aj lesk vlasov.

7. Vyhýbajte sa farbeniu
Farbenie vlasov patrí k dnešnej dobe a navyše v určitom veku ho musíte podstupovať, ak chcete zakryť šediny. Ak musíte vlasy farbiť, venujte väčšiu pozornosť ošetrujúcim prípravkom ako sú masky, zábaly, oleje a kondicionéry.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.