Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Urobte RADOSŤ starým rodičom: PREKVAPTE ich vianočným pozdravom či košíkom ovocia!

Kedysi sa posielali rodine či blízkym vianočný pozdrav, dnes je to skôr raritou. Priania a pohľadnice nahradili smsky či správy na sociálnych sieťach.

To, že na niekoho myslíme a že nám na ňom záleží sa dá vyjadriť nielen slovami, ale aj skutkami. Aj maličká drobnosť dokáže vyčarovať úsmev na tvári seniorov. Najmä tí, ktorí jeseň života prežívajú v rôznych sociálnych zariadeniach sa určite potešia každej maličkosti.

Podľa odborníkov je dobré vybrať pre starých rodičov zdravé bylinkové čaje, rôzne oriešky či čerstvé ovocie a poslať im balík bez toho, aby im o tom vopred povedali. To nadšenie a príliv radosti, ktorý vyvolá nečakaná pošta, ich vytrhne z monotónnych dní a budú na toto prekvapenie ešte dlho spomínať.

Kedysi sa posielali rodine či blízkym vianočný pozdrav, dnes je to skôr raritou. Priania a pohľadnice nahradili smsky či správy na sociálnych sieťach. Seniorov však najviac poteší, ak predsa len dostanú milý list či pohľadnicu. Prečo? Niet nad nadšenie a radosť z toho, keď si tí, čo ešte žijú v domácnosti v schránke nájdu okrem letákov či šekov vianočnú pohľadnicu. Môžu si ju obzerať, čítať dookola a veľa seniorov si ich hrdo vystaví na okno či pripne magnetkou na chladničku. Slúži im zároveň aj ako vianočná dekorácia a vždy pri pohľade na ňu ich zahreje príjemný pocit, že niekto na nich myslí. To isté a ešte výraznejšie platí pre seniorov v sociálnych zariadeniach.

Seniori majú tiež radi, keď sa ich pýtajú na názor, radu alebo skúsenosti. Preto je dobré poprosiť ich o overené vianočné recepty či rôzne tipy a triky, ktoré sa pri sviatočnom pečení i varení môžu zísť. Starčekov poteší záujem a budú mať dobrý pocit z toho, že pomohli. Vieme, že Vianoce sú o čase strávenom s najbližšími v kruhu rodiny.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.