Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Cvičenie na opicu nezaberá

Počuli ste už o zázračnom lieku na opicu vo forme cvičenia? Ak ste to už niekedy vyskúšali, určite ste sa presvedčili, že to nie dobrý nápad. Viete však, prečo táto „overená” metóda skutočne nefunguje?

Po požití alkoholu nastáva jeho spracovanie v tele. Metabolizmus alkoholu je zložitý a energeticky náročný proces, ktorý sa odohráva poväčšine v pečeni. Tá totiž obsahuje tenučké cievy, ktorými sa krv z celého tela filtruje.

Cvičením sa naše telo zahrieva a zároveň chladí okrem iného aj potením. Hlavnou zložkou potu je však voda a nie alkohol. Pravdou však ostáva, že sa s potom uvoľňujú aj niektoré vedľajšie produkty metabolizmu alkoholu, ktoré ho svojím pachom pripomínajú.

Okrem toho, že sa potením alkoholu nezbavujete, prichádzate o veľké množstvo vody, ktorá je pri opici veľmi dôležitá. Dehydratácia môže tak nastať omnoho rýchlejšie a vám sa tak stav zaručene nezlepší. Vyskúšajte tak nabudúce radšej skutočne osvedčené metódy, pretože cvičenie sa v takomto stave pre tých pár endorfínov neoplatí.

Zdroj: bustle.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.