Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

3 ľahké kroky, ako obmedziť sledovanie sociálnych sietí

Pre niektorých sú sociálne siete relaxom, pre iných reklamným prostriedkom. Tak či onak, niekedy je vhodné si od nich dať na chvíľku stopku, hlavne vtedy, keď začínate cítiť strach, že vám niečo ušlo, keď ste neboli pripojení. Portál healthline.com uverejnil, čo pomáha a ako na nich nebyť „závislý“.

Vyskúšajte tieto tri kroky a dajte si od nich prestávku

  • Spravte zo sociálnych sietí niečo nie tak dostupné. Stačí si odinštalovať aplikáciu alebo si jednoducho dočasne zmazať konto. Akonáhle budete musieť vynaložiť viac námahy na to, aby ste mohli ísť sledovať statusy, tweety či príbehy na Instagrame, prestane to byť také lákavé.
  • Naplánujte si, kedy budete sociálne siete sledovať. Plánovanie nie je nikdy na škodu. Nech už sa to týka našich povinností alebo trávenia voľného času. Vyčleňte si na sociálne siete len istý čas z celého dňa a rešpektujte to.
  • Vyselektujte správy a zdroje. Ak už tráviť čas na sociálnych sieťach, tak nech to má nejaký zmysel. Či už je to Twitter, Facebook alebo Instagram, všade nájdete množstvo zaujímavého obohacujúceho obsahu od odporúčaní na rôzne knihy cez všemožné nápady až po zaujímavé podcasty. Nemusí sa predsa aj váš svet točiť len okolo toho, čo trápi väčšinu.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.