Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Valia sa na vás správy zo všetkých strán?

Čítate veľa noviny a ste neustále v obehu správ z domova a zo sveta? Aj pri snahe byť informovaný však platí staré dobré „všetko s mierou”. Kedy si teda dať pauzu a vypnúť na chvíľu všetky zdroje správ?

Akonáhle začnete noviny vnímať ako nebezpečenstvo, prirodzená reakcia vášho tela je strach a jemu prislúchajúce prejavy. Odpoveďou na nebezpečenstvo je buď útok alebo útek. Za to môže vyplavenie hormónov do krvi, predovšetkým adrenalínu. Telo je v takejto situácii napäté a pripravené na všetko. Zastaví sa trávenie, je narušená prirodzená únava, zvýši sa krvný tlak a srdcová frekvencia. Pre ľudí trpiacich kardiovaskulárnymi ochoreniami je tento stav obzvlášť nežiaduci. Ak pociťujete práve tieto symptómy, je na čase na chvíľu vypnúť a nechať osud sveta plynúť.

Syndróm vyhorenia sa častokrát spája s veľmi náročnými povolaniami, no ľahko sa k nemu dá dospieť aj prehnaným sledovaním novín. Základnými prejavmi syndrómu vyhorenia sú vyčerpanosť, nevôľa a tvrdšia práca s horšími výsledkami. Pri syndróme je dôležité vykonávať čo najviac aktivít, ktoré vás nabíjajú energiou, pretože práve tá je dôležitá na zvládanie všetkých stresových situácií počas dňa.

Aktívne sa vyhýbate spravodajstvu

Ak neviete zniesť akýkoľvek rozhovor na tému novín pretože vo vás vyvoláva priam hrôzu, je na mieste dať si od spravodajstva na chvíľu pauzu. Úplná izolácia by síce mohla byť dobrý nápadom, no zaručeným riešením je čosi iné. Skúste si odpovedať na všetky otázky „Čo ak…?”. Vďaka tomu by ste mali zistiť, z čoho máte v skutočnosti hrôzu a lepšie sa s tým popasujete. Izolácia by spôsobila doslova prestávku, po ktorej by ste sa opäť vrátili do toho istého bludného kruhu.

Zdroj: bustle.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.