Nedávno sme vám priniesli niekoľko tipov, ako zužitkovať veľkú úrodu paradajok. Rok však pokročil a na záhradách už padajú na zem aj jablká. Stačí jeden strom a po silnejšom vetre pod ním máte aj cez kilo popadaných jabĺk. Čo s nimi?
Popadané jabĺčka môžete očistiť a nastrúhať alebo nakrájať na kompót. Jablká môžete taktiež uvariť a uskladniť ako každý iný džem. Výborné sú aj surové. Môžete si ich očistiťna raňajky k jogurtu alebo ovsenú kašu, do ktorej nemusíte potom pridávať žiaden cukor, jabĺčka ho v sebe majú dosť a je omnoho zdravší. Nastrúhané jablká sú výrobnou prísadou aj do koláčov, štrúdlí či muffinov. V neposlednom rade môžete skúsiť navštíviť tzv. muštáreň, kde vám z vašich jabĺčok vyrobia fantastický a vitamínmi nabitý jablčný mušt vhodný aj do rôznych nápojov.
Tip na záver: Nebojte sa nahnitých čo obúchaných jabĺčok z vašej záhrady. Stačí ich poriadne očistiť a vyrezať zlé časti. Aj tieto jablká sú rovnako chutné ako tie priamo zo stromu!