Dnes tu máme recept na skvelú tekvicovú polievku.
Jeseň sme privítali pred niekoľkými dňami a je čas na zopár chutných jesenných receptov. Čo by to bola za jeseň, ak by nevoňala ako tekvicová polievka, pečené gaštany a varené víno? Uvarte si s nami rýchlu a chutnú krémovú polievku!
Čo budeme potrebovať?
- dve lyžičky olivového oleja
- 1 nakrájaná cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 700g nakrájanej tekvice
- 2 sladké nakrájané zemiaky
- 1.2 l vody alebo zeleninového vývaru
- 200ml mlieka
- 4 lyžice šľahačky
Ako na to?
- Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak.
- Pridáme tekvicu a sladké zemiaky. Tie povaríme ich pár minút, potom pridáme vodu alebo vývar.
- Ochutíme soľou a mletým čiernym korením, zakryjeme a privedieme k varu.
- Potom zmes dusíme 25 minút, kým tekvica a sladký zemiak nebudú dokonalo jemné.
- Do polievky pridáme mlieko, všetko spolu vyšľaháme v mixéri, aby sa vytvoril hladký krém.
- Polievku nalejeme do misiek a do každej pridáme šľahačku podľa chuti.
Zdroj: goodtoknow.co.uk