Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Elektrickú alebo manuálnu kefku?

Umývanie zubov by malo byť našou každodennou prioritou. Zanedbávanie ústnej hygieny môže viezť k dlhodobým problémom. Akú kefku však na to použiť?

Čistenie zubov elektrickou kefkou je efektívnejšie a mnohé kefky sú vybavené aj časovačom, ktorý dáva pozor na to, ako dlho si zuby umývate. Tento typ kefiek je do istej miery ekologickejšou možnosťou, keďže vám na nej stačí meniť iba hlavice a nie celú kefku. Niektoré kefky sú tiež vybavené Bluetoothom, vďaka čomu ich ľahko spárujete s vaším smartfónom či tabletom. Dôležité informácie o čistení zubov tak máte stále pred sebou a pre deti môže byť takéto čistenie omnoho zaujímavejšie.

Klasické manuálne zubné kefky zase zaujmú svojou nízkou cenou a veľmi ľahkou dostupnosťou. Bežné kefky nájdete v každej drogérii, potravinách či dokonca na čerpacích staniciach.

Či už patríte medzi fanúšikov elektrických alebo manuálnych zubných kefiek, ústna hygiena nie je len o kefke. Nezanedbajte ani na medzizubné priestory, ústnu vodu, správnu zubnú pastu či životný štýl.

Zdroj: healthline.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.