Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Nedarí sa vám dať spať vaše dieťa? Vyskúšajte týchto pár trikov

Vieme, aké je niekedy večer ťažké uspať tých malých čertíkov. Prinášame vám zopár dobrých rád, ktoré prinesú vašim deťom odpočinok na celú noc.

Denné aktivity

Deťom sa odporúča cvičiť aspoň 15 minút denne. Je veľmi dôležité, aby bolo dieťa počas dňa fyzicky aktívne, inak večer jednoducho nebude dostatočne unavené.

Niečo pod zub

O teplom mlieku na spanie sme počuli už asi všetci. Vedeli ste však aj o arašidoch, jogurte či banánoch? Všetky vymenované obsahujú látku tryptofán, ktorá pomáha navodiť spánok.

Detská izba

Uistite sa že, je aj detská izba je dosť „unavená“. Dbajte o to, aby v nej bolo ticho a pre výdatný a pokojný spánok stačí aj 21°C.

Trpasličie svetlo

Jemné svetlo v zástrčke nepomáha spať len bábätkám. Pomôcť pri spánku môže aj väčším deťom. Ak sa dá, siahnite po červených odtieňoch, pretože práve tie najlepšie pomáhajú spánku.

Elektronika

Vyhýbajte sa zbytočným technologickým hračkám v detskej izbe. Telefóny, počítače a konzoly by mali ostať za prahom dverí.

Sladké nápoje

Cukor je hlavným zdrojom energie a keď dieťa cez deň skonzumuje toho cukru príliš, musí ho nejako spáliť. Preto býva práve večer až príliš aktívne.

Zdroj: goodtoknow.co.uk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.