Pripraviť si domácu granolu nie je vôbec náročné a za zopár minút máte na stole vynikajúcu pochúťku, ktorá je zdravá a vy si môžete byť istí jej zložením.
Určite ste si už viackrát pri pohľade na zloženie müsli z obchodu vzdychli. Je pravda, že dnes už viete kúpiť aj také, ktoré neobsahujú škodlivé prísady, avšak žiadne sa nevyrovnajú tým, ktoré si sami pripravíte doma.
Čo budete potrebovať:
- 150g ovsených vločiek
- 2pl medu, alebo agávového sirupu
- 30g sušených hrozienok
- 30g orechov
- 50g horkej čokolády
- škorica, kokos alebo vanilka podľa chuti
Ako na to:
Všetky suroviny okrem čokolády poriadne zmiešame v miske. Ak máme pocit, že je hmota príliš tuhá či suchá, pridáme lyžičku medu alebo kokosový tuk.
Poriadne rozmiešanú zmes dáme rovnomerne na papier vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry, ktorú sme si predhriali na 150°C.
Po 25 minútach skontrolujeme granolu, ktorú jemne poobraciame.
Pečieme ešte asi 5 minút a potom pridáme nasekanú čokoládu.
Granolu posypanú čokoládou dáme zapiecť ešte na 3 minúty a potom vyberieme.
Keď sa nám granola vychladí, môžeme ju jemne premiešať a vložiť do uzatvárateľnej nádoby.