Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Milujete čokoládu? Máme pre vás skvelú správu!

Tak čo, už ste dnes mali svoju kocku?

Čokoláda obsahuje vysoký podiel antioxidantov, magnézia, vitamínu B, ktorý priaznivo pôsobí na kožu a nervy, kalcium pre pevné kosti a železo pre lepšiu krvotvorbu. Pri príležitosti Medzinárodného dňa čokolády, ktorý si spoločnosť pripomenula v nedeľu, na to upozornila Alžbeta Béderová z Odboru zdravia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava.

Horká čokoláda s vysokým obsahom kakaa 70 percent obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré chránia pokožku, oči, mozog, pretože tlmia proces starnutia. Má antidepresívne účinky, zmierňuje úzkosť a navodzuje príjemnú náladu,“ uviedla.

Podľa jej slov výsledky viacerých výskumov dokazujú, že „obľúbená pochúťkachráni srdce a cievy. Znižuje tiež krvný tlak, riziko infarktu, upravuje cholesterol, ale tiež tlmí vznik krvných zrazenín.

Obsah antioxidantov v čokoláde povzbudzuje imunitné procesy v organizme. „Polyfenoly pomáhajú stimulovať imunitu, chrániť pred nachladnutím, zvyšujú odolnosť proti bežným virózam. Teobromín obsiahnutý v kakau pomáha tlmeniu kašľa a zároveň je bez škodlivého vplyvu na srdce, cievy a centrálnu nervovú sústavu,“ vymenovala odborníčka.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.