Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zacvičte si v práci!

Zacvičiť si môžete aj v kancelárii!

Ak presedíte skoro celú pracovnú dobu za stolom pri počítači alebo inej pri inej pracovnej činnosti, nie je na škodu sa z času na čas trochu ponaťahovať a zacvičiť si. Popíšeme vám pár cvikov, ktoré nedovolia, aby vaše telo „zlenivelo“.

Tricepsy

Zdvihnite jednu ruku a pokrčte ju tak, aby sa vaša dlaň dotkla protiľahlej lopatky. Nevadí, ak na ňu nedočiahnete. Druhou rukou ťahajte lakeť smerom k hlave.

Hlava

Uvoľnite hlavu a predkloňte ju. Potom robte hlavou kruhy v takom rozsahu, v akom vám to svaly dovolia.

Ramená

Zopnite ruky nad hlavou dlaňami smerom hore k stropu. Ruky sa snažte tlačiť čo najviac nahor. Ramená si môžete tiež precvičiť ich dvíhaním smerom k ušiam a následným uvoľnením, pridať môžete aj pohyby ramien dopredu a dozadu.

Zápästia a prsty

V stoji položte obe ruky na stôl dlaňami smerom nadol a končekmi prstov smerom k telu. Pre ešte intenzívnejší cvik sa môžete trochu predkloniť. Držte ruky v tejto polohe, až kým nepocítite uvoľnenie napätia v zápästiach.

Kliky

Pre posilnenie svalov rúk a trupu, môžete vyskúšať dve rôzne podoby klikov. Pri klikoch o stôl sa uistite, že je stôl dosť pevný na to, aby udržal vašu váhu. Ruky majte položené v trochu väčšej šírke ako je šírka vašich ramien. Trup držte pevne vystretý a nechajte všetky pohyby na rukách. Kliky môžete robiť aj o stenu. Postup je rovnaký. Kľúčové je mať vystretý trup a nezabúdať na pravidelné dýchanie.

Ak si na tieto cviky spomeniete kedykoľvek počas dlhého pracovného dňa, spravte aspoň jeden či dva. Šport nie len, že pomáha našej kondičke, ale tiež zlepšuje náladu a pomáha zvládať stres. Spravte ich pár aj hneď teraz!

Zdroj: snacknation.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.