Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Pijete dostatok vody?

Slová o tom, aké je dôležité dodržiavať pitný režim, počujeme hlavne počas letných horúčav. Naše telo však potrebuje prísun vody bez ohľadu na to, ako je vonku. Viete prečo?

Pitie vody pomáha zmäkčovať a premazávať naše kĺby, väzy, miechu a všeobecne tkanivá. Ľahko tak oddialite aj vážne problémy, akými je napríklad artritída.

Pomáha pri tvorení odpadových látok v tele. Vaše obličky dokážu pracovať omnoho efektívnejšie pri dostatočnom prísune vody. Voda pomáha tiež pri termoregulácii tela, keďže je súčasťou potu.

Voda je v našom tele hlavne transportným médiom. To znamená, že vďaka jej dostatočnému množstvu sa môžu všetky živiny dostať na potrebné miesto včas.

Voda tiež pomáha pri závažných zdravotných problémoch, akými je zápcha, obličkové kamene, astma, hypertenzia či pri rôznych obličkových infekciách.

Mnohé výskumy hovoria aj o tom, že nedostatok vody v organizme vedie k horšiemu sústredeniu, slabej ostražitosti a problémom s krátkodobou pamäťou.

A koľko by ste tej vody mali za celý deň vypiť? Ideál pre ženy je okolo 2,5 l a pre mužov zase 3 l za deň. Tak čo, dáte si pohárik?

Zdroj: healthline.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.