Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Tipy na rýchlu a zdravú desiatu

Zdravá desiata nielen pre hladných školákov!

Deti potrebujú zdravú a výživnú desiatu, ktorá ich zasýti a dodá im potrebnú energiu. Prinášame vám zopár rýchlych receptov na výdatné snacky.

  • mozzarella s paradajkami

Mozzarellu a paradajky môžete nakrájať do misky alebo napichnúť na špajdľu a vytvoriť špízy.

Špízy z plnotučných mliečnych guličiek mozzarelly a šťavnatých paradajok sú plné vápnika, ktorý je dôležitý pre správny rast.

  • koláčiky z ovsených vločiek

Ovsené vločky pomeľte a pridajte k nim nastrúhané jablko a lyžicu medu. Ak je zmes hustá, môžete do nej naliať trošku vody. Zmes poriadne premiešajte a vytvarujte malé guľôčky či placky. Tie naukladajte na plech a dajte na 10 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 180°C.

  • zmes orieškov a ovocia

Deti milujú zobkanie! Namiesto nezdravých čipsov im do školskej tašky pribaľte misku plnú vitamínov. Mandle, kešu, para či lieskové oriešky zmiešajte so sušeným ovocím. Ak chcete trošku sladkého, pridajte do zmesi nasekanú horkú čokoládu.

  • syrové tyčinky

Plnotučné syry obsahujú nielen vápnik, ale aj proteíny a zdravé tuky. Nakrájajte do misky obľúbené syry, ktoré môžete doplniť napríklad jabĺčkom. Syrové tyčinky viete kúpiť aj pripravené, no ak túto zmes pripravíte doma, môžete vyskladať obľúbené kombinácie.

  • smoothie

Na desiatu je skvelé aj chutné smoothie. Tento rýchly nápoj dodá nielen energie, ale aj potrebné tekutiny. Deti v škole často zabúdajú na pitný režim, takže smoothie je naozaj dobrá voľba!

Zdroj: healthline.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.