Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ako prespať tropickú letnú noc?

Horúce noci nemusia byť nepríjemné.

Krásne letné obdobie je pre mnohých tým najobľúbenejším z celého roka. Grilovanie, bazény, horská turistika, dovolenky či nádherné neskoré západy slnka. Horúce letné dni však častokrát nekončia západom slnka a číslam na teplomere sa akosi nechce klesať ani v noci. Letné noci dávajú mnohým z nás pri zaspávaní poriadne zabrať. Poďte sa s nami teda pozrieť na tri bleskové typy, ktoré vám pomôžu zaspať aj počas tropickej letnej noci. Nebojte sa, ovečky počítať nebudeme!

Cvičte ráno

Cvičenie zvyšuje teplotu telesného jadra, čo počas letných nocí vôbec nie je pri zaspávaní príjemné. Preto je vhodné ísť si zabehať alebo zacvičiť ráno.

Dbajte o kvalitnú posteľnú a nočnú bielizeň
Ani pri posteľnej bielizni nie je na škodu siahnuť po stopercentnej bavlne. To, že musí telo „dýchať“ neplatí len pre bežné oblečenie. Bavlna je tým správny materiálom, ktorý je dostatočne priedušný na to, aby ste v perine a pyžame neboli ako v termoske.

Vyhnite sa studenej sprche

Studená sprcha robí s telom po usušení presný opak toho, čo by sme chceli. Síce vás na chvíľu osvieži, no vaše telo robí počas sprchovania všetko preto, aby sa ohrialo. Ohrieva sa chvíľu aj po tom, čo by vyjdete zo sprchy a preto je vám teplejšie. Namiesto studenej sprchy skúste radšej teplý nápoj, ktorý má práve ten účinok, aký by mala studená sprcha na prvý pohľad mať.

Zdroj: goodtoknow.co

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.