Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Darujte krv a urobte svet zdravším miestom! ♥

Blíži sa Svetový deň darcov krvi.

Pri príležitosti osláv Svetového dňa darcov krvi otvorí už v nedeľu 14-teho júna Národná transfúzna služba (NTS) SR svoje odberové pracoviská pre darcov krvi a verejnosť.

Vzhľadom na situáciu s pandémiou sa každý, kto bude chcieť darovať krv, musí objednať na presný čas; od 8-mej do 14-tej.

Tohtoročná kampaň má zdôrazniť, že bezpečná krv zachraňuje životy aj počas pandémie. Jej slogan znie: „Daruj krv a urob svet zdravším miestom“.

Odberové pracoviská NTS SR sa nachádzajú v Bratislave na Kramároch a v Ružinove, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Martine, Nových Zámkoch, Poprade, Prešove, Trenčíne, Trnave a Žiline. Záujemcovia o darovanie krvi sa môžu objednať na telefónnych číslach zverejnených na webovej stránke www.ntssr.sk.

14-ty jún vyhlásila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) za Svetový deň darcov krvi ešte v roku 2005. Každoročne ho okrem nej koordinujú aj Medzinárodná federácia Červeného kríža a Červeného polmesiaca, Medzinárodná federácia krvi a Medzinárodná spoločnosť pre transfúziu krvi.

Ak môžete a chcete, pomôžte

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.