Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Bolí vás duša? Otvorte chladničku a nájdite v nej tieto potraviny. Bude vám lepšie!

Aj naša duša občas potrebuje inventúru. A ak už naozaj nič nepomáha, dobre sa najedzte. Emócie a žalúdok, aj keď sa to tak nemusí na prvý pohľad zdať, sú prepojené viac, akoby ste si mohli myslieť. Túto vetu potvrdzuje aj psychologička, ktorá pre portál aktuality.sk prezradila, že psychika je prepojená s naším trávením. Nie je však vôbec jedno, čím napĺňate svoj žalúdok.

MUDr. Miloš Bubán prezradil, že živiny, ktoré sú potrebné pre organizmus, vieme kategorizovať do dvoch skupín. „Prvá skupina sú tzv. makro-živiny, ktoré prijímame vo veľkom množstve. Patria sem uhľohydráty, bielkoviny a tuky, ktoré sú hlavným zdrojom energie a slúžia aj ako základné prvky pre rast a zachovanie všetkých tkanív tela. A druhá skupina sú tzv. mikro-živiny: vitamíny a minerály, ktoré sú síce pre telo potrebné iba v malých množstvách, ale sú pre zdravie nevyhnutné,“ prezradil pre spomínaný portál.

Podľa portálu spolukstolu.podravka.sk sú z ovocia najlepšie banány a bobuľové ovocie. Na portáli sa zároveň píše, že vhodné na trávenie sú aj fermentované potraviny ako jogurt, kefír či kyslá kapusta. Z rýb by ste mali siahnuť po lososovi či tuniakovi. Pomôcť na „nervy“ by mala aj čokoláda, ale horká, ktorá obsahuje minimálne 70 % kakaa.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.