Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Toto svetové mesto dá všetkým svojim obyvateľom rúška. ZADARMO!

Mať ich budú najneskôr v máji.

Mesto Paríž sa chystá zadarmo distribuovať všetkým svojim obyvateľom rúška. Spolu ich rozdá takmer 2 milióny, aby svojich ľudí ochránilo pred nákazou.

Všetci Parížania by mali podľa slov ich starostky (Anne Hidalgovej) dostať rúška najneskôr do polovice mája. Francúzska metropola zaplatí za toto opatrenie približne tri milióny eur.

Rúška si budú môcť Parížania vyzdvihnúť v lekárňach, pričom najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva (starí ľudia či osoby so zdravotnými problémami) by ich mali dostať medzi prvými.

V husto zaľudnenom Paríži žije na každom kilometri štvorcovom v priemere asi 20-tisíc ľudí, pričom v niektorých štvrtiach je to dokonca až 40-tisíc ľudí.

Karanténne opatrenia platia vo Francúzsku až do 11. mája. Od tohto termínu by sa mali postupne znova otvárať školy a materské školy. Reštaurácie, kaviarne, kiná či hotely by však zostali zatvorené dlhšie. Tak skoro sa nezačnú ani kultúrne podujatia. Letné kultúrne festivaly by podľa prezidenta Macrona pripadali do úvahy najskôr v polovici júla.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.