Zelené a chutné ovocie s názvom avokádo sa dá použiť ako na sladko, tak aj na slano. Ak ho správne pripravíte, chutí perfektne. Aké má výhody pre naše telo?
Široké spektrum vitamínov a minerálnych látok
Avokádo je veľmi výživné. Obsahuje 20 rôznych vitamínov a minerálnych látok. Medzi ne sa radia vitamíny skupiny K, C, B, E či A. K minerálnym látkam sa radí meď, železo, draslík, horčík či zinok.
Zdravé tuky
Toto ovocie hruškovitého tvaru obsahuje zdraviu prospešné tuky. Tie sú pre správne fungovanie tela veľmi dôležité. Okrem toho, takéto tuky skvelo zasýtia. Po zjedení avokáda nebudete hladní niekoľko hodín.
Znižuje hladinu cholesterolu
Pravidelnou konzumáciou avokáda môžete výrazne znížiť hladinu cholesterolu až o 20 %. Zbavíte sa taktiež zlého cholesterolu, ktorý spôsobuje rôzne, niekedy až smrteľné, problémy.
Podľa portálu medicalnewstoday.com obsahuje polovica avokáda 160 kalórii, 14,7 gramov tukov, 8,5 gramov sacharidov, 6,7 gramov vlákniny a menej ako 1 gram cukru. V prípade, že máte radi avokádo alebo by ste si ho chceli zaradiť do jedálnička, ale neviete ako, pozrite si týchto 5 jednoduchých receptov. Určite si ich zamilujete!