Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Pohnime srdcom. Neurorehabilitácia v ADELI Medical Centre naozaj pomáha

ADELI Medical Centre v Piešťanoch je výnimočné tým, že poskytuje unikátnu neurorehabilitáciu pre celú škálu neurologických ochorení. Rehabilitujú tu pacienti napríklad po cievnej mozgovej príhode, dopravných nehodách alebo deti s detskou mozgovou obrnou a pod. Neurorehabilitácia je tu kombinovaná s ďalšími ôsmimi typmi terapií. Všetko je k dispozícii pacientom a ich rodinám „pod jednou strechou“ centra.

Na neurorehabilitáciu sa tu využíva unikátny oblek, v ktorom sa rehabilituje minimálne 6 hodín denne 6 dni v týždni. Rehabilitácia je pre každého pacienta prispôsobená individuálne a vždy sa mu venujú dvaja až traja fyzioterapeuti. Na základe potrieb pacienta sa na liečebnom programe podieľajú ďalší špičkoví odborníci – neurológovia, klinickí logopédi, maséri. Rehabilitácia sa zameriava predovšetkým na zlepšenie hybnosti, zlepšenie reči a prehĺtania, zníženie počtu komplikácií a dosiahnutie čo najväčšieho zlepšenia kvality života.

Venujú sa tu už maličkým bábätkám od dvoch týždňoch, ktoré sa predčasne narodili, alebo ich pôrod bol komplikovaný, aj seniorom.

ADELI Medical Centre už úspešne funguje 15 rokov, liečbu v ňom absolvovalo 13-tisíc klientov zo 63 krajín.

Bohužiaľ, táto intenzívna komplexná neurorehabilitáciu nie je pre slovenských pacientov hradená z verejného zdravotného poistenia. Preto pri ADELI Medical Centre funguje Nadácia ADELI, ktorá sa stará o získavanie finančných prostriedkov pre pacientov z celého Slovenska.

Už druhý rok v rámci projektu POHNI SRDCOM sa snaží Nadácia ADELI získať finančnú podporu na neurorehabilitáciu pre tých, ktorí okrem ochorenia nemajú často ani podporu rodiny, ktorá je v ťažkej životnej situácii nenahraditeľná. Žijú trvalo v domovoch sociálnych služieb alebo v náhradnej rodinnej starostlivosti. Aby 100 takýchto detí a dospelých mohlo už túto jeseň rehabilitovať v ADELI a mali šancu na lepší život, vyzývame všetkých, aby prispeli na neurorehabilitáciu, akú si zaslúži naozaj každý.

Prispejte chorým a zabudnutým ľubovoľnou čiastkou na neurorehabilitáciu na www.pohnisrdcom.sk. Alebo pošlite darcovskú sms v hodnote 2 eurá v tvare DMS ADELI na 877 od 1. októbra do 31. decembra.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.