Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Energická jóga na ráno!

Vyskočiť z postele, umyť si zuby, uvariť čaj, kávu, pripraviť raňajky. Kolobeh, bez ktorého neodídeme do práce. Skúste si medzi svoje ranné rituály zaradiť pár minút jógy, ktorá prebudí vaše telo, naštartuje metabolizmus, posilní a po spánku natiahne vaše svaly.

Jarná únava je prirodzená, vieme ju však zmierniť

Odvšadiaľ sa na nás valí strašiak „jarná únava“, ktorá je pre telo v tomto období úplne prirodzená. Naše biorytmy fungujú v súlade s prírodou, ktorá cez zimu oddychovala a regenerovala sa. Veľa z nás si však pri dnešnom tempe na oddych čas nenašlo, preto cítime celkové vyčerpanie. Príčinou je aj nedostatok vitamínov v strave a slnka, ktoré sa nám vyslovene žiada. Únava je spojená so zmenou počasia, prebúdzaním prírody, ale aj so skladbou potravy. Počas zimy máme v jedálničku menej ovocia a zeleniny. Zmenou životosprávy a pohybom sa únavy dokážeme zbaviť alebo ju aspoň zmierniť.

Kto sa hýbe, má vyhraté

Podľa odborníkov majú s jarnou únavou problém najmä pasívni ľudia, ktorí sa nehýbu a väčšinu času trávia doma. Ideálne je, ak sa rozhodnete športovať von na čerstvom vzduchu. Predtým sa však môžete skúsiť rozcvičiť a poprebúdzať svoje telo doma na podložke. Alebo ju skúste vytiahnuť na trávu do záhrady či na terasu a uvidíte, že spojenie slnka a jógy je zázračné :-).

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.