Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Môže fungovať vzťah po NEVERE? Vďaka týmto 5 krokom to môžete ZVLÁDNUŤ!

Azda každý si vraví, že jeho vzťah je silný a nič ho nezničí. Nevera je však silná káva, ktorá vás môže položiť na kolená.

Ak sa však rozhodnete vzťah zachrániť a aj napriek sklamaniu z partnerovej nevery pokračovať ďalej, prečítajte si naše rady. Najdôležitejšie je, aby ste sa obaja, teda vy aj partner, rozhodli urobiť pre záchranu vzťahu všetko. Musíte ťahať za jeden povraz a postaviť si celý vzťah od základov. Spoločne.

1. Všetky kontakty s treťou osobou okamžite a definitívne prerušte

Ak má vzťah pokračovať, je nevyhnutné, aby ste vy aj váš partner úplne prerušili všetky kontakty s osobou, s ktorou vám bol neverný. Žiadne sledovanie na sociálnych sieťach, maily ani telefonáty. A už vôbec nie stretnutia. Ak zostanete vy, alebo váš partner v kontakte s treťou osobou, nikdy sa neposuniete z bolestivého miesta.

2. Hovorte spolu – úprimne a o všetkom

Vzťah, v ktorom zlyháva komunikácia a partneri sa rozprávajú iba o tom, čo bude na večeru, je odsúdený na neúspech. Ak ste sa zvykli rozprávať iba o povinnostiach, neboli ste k sebe úprimní a nezdieľali ste spolu celý svoj život, nevera môže byť začiatkom konca. Ak chcete vzťah zachrániť, začnite pracovať na vzájomnej komunikácii a naučte sa rozprávať.

3. Vyhľadajte odborníka

Možno sa vám to bude zdať zbytočné, no verte, že skúsený párový terapeut vám môže neuveriteľne pomôcť. Už na prvom spoločnom sedení zistíte veci, ktoré ste možno ani netušili – o sebe, o partnerovi, o vašom vzťahu aj o nevere. Porozprávate sa spolu o všetkom, čo vás vnútri trápi a nezaujatý odborník vám môže pomôcť.

4. Choďte na nové miesta

Ak sa vo vzťahu objaví nevera, naruší a poznamená úplne všetko. Aby ste sa z tejto kapitoly dokázali posunúť ďalej, musíte si spoločne vytvoriť novú. Začnite si vytvárať nové spoločné spomienky, spoznávajte nové miesta a ľudí a nedovoľte starým problémom, aby zničili vašu spoločnú budúcnosť.

5. Zistite príčinu a odpustite

Najprv sa s partnerom porozprávajte o všetkom, čo sa medzi vami stalo a s pomocou odborníka zistite, aká bola príčina jeho nevery. Následne sa rozhodnite, či mu dokážete odpustiť a posunúť sa ďalej. Ak ste presvedčená, že máte silu odpustiť mu, posuňte sa. A už nikdy sa k nevere nevracajte. Kapitolu vyriešte, porozprávajte sa o všetkom, čo vás trápi a akonáhle ste obaja pripravení, posuňte sa vpred.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.