Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Toto ste o skladbe More Than Words od Extreme NEVEDELI!

Rokovú baladu More Than Words od skupiny Extreme pozná svet už od roku 1990. Vedeli ste však, čo sa za týmito slovami od drsných vlasatých rokerov skrýva?

Skupina Extreme tvorila vo svojich časoch hudbu, ktorá tak trochu ladila s ich názvom. Jednalo sa o žáner funk metal, ktorý v dnešnej dobe znie tak trochu vtipne. Singel More Than Words bol však trefou do čierneho a táto krátka odbočka od pôvodného žánru sa skupine perfektne podarila.

Jedná sa v podstate o jednoduchý duet sprevádzaný akustickou gitarou. Celý text pojednáva o smutnej realite, že fráza „Milujem ťa“ stráca na svojom význame. Spevák presviedča svoju lásku, aby robila viac a ukázala mu tým, že ho miluje aj bez tej silnej frázy.

Pieseň vybudovala skupine Extreme takú povesť, že ich začali fanúšikova prezývať „the More Than Words guys“. To sa skupine samozrejme nepáčilo a na turné v Poľsku, ktoré absolvovali Extreme spolu s Aerosmith, sa pieseň jednoducho rozhodli nehrať. Po niekoľkých nociach turné si však Extreme našli na dverách svojej šatne veľký odkaz od Stevena Tylera, speváka Aerosmith: „Play the f***ing song!“ Pieseň nakoniec odznela a dodnes je jednou z najhranejších piesní repertoáru skupiny.

Pustite si ju s nami!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: wikipedia.org

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.