Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Už ste počuli o „Skutočnom darčeku“? Nádherný projekt, ktorý pomáha ľuďom v núdzi!

Nezisková organizácia Človek v ohrození tento rok opäť prináša možnosť darovať pod vianočný stromček dar, ktorý pomáha ľuďom v núdzi. TASR o tom informovala Frédérique Halászová z organizácie Človek v ohrození.

Projekt Skutočný darček pomáha počas celého roka na Slovensku aj v zahraničí, pričom skutočné darčeky sa delia do štyroch kategórií – vzdelanie, obživa, zdravie a pomoc na Slovensku.

Tento rok prináša organizácia aj nové darčeky, ktoré podľa slov Halászovej reagujú na aktuálne potreby, ktoré organizácia v komunitách pozoruje. Jednou z noviniek je darček čisté ruky. „Tento rok sa opäť ukázalo, aké zásadné sú hygiena a prístup k vode. Počas celého roka sme distribuovali hygienické balíčky do chudobných rodín a riešili prístup k tečúcej vode. Rozhodli sme sa preto pridať darček, ktorý ľuďom umožní podporiť tento spôsob ochrany zdravia, vysvetlila Halászová.

Dodala, že záujemcovia nájdu medzi novými darčekmi aj teplo domova, ženskú silu či cestu do práce. „Teplo domova nám napríklad umožní pomôcť ľuďom, ktorí sú ohrození zimou, zatiaľ čo cez ženskú silu chceme podporiť dievčatá a ženy, aby rozvinuli svoj potenciál a uchopili budúcnosť do vlastných rúk, spresnila.

Človek v ohrození spolu ponúka 21 skutočných darčekov, ktoré možno darovať. Halászová uviedla, že projekt pomohol v roku 2020 napríklad rodinám z vylúčených komunít na Slovensku, obetiam zemetrasenia v Albánsku, deťom z chudobných rodín v Libanone, farmárom v Keni či obetiam explózie v Bejrúte. Dodala, že myšlienku podporili aj známe osobnosti.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.