Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Panda syndróm – máte ho aj vy?

Panda syndróm patrí medzi časté partnerské problémy

Čo je to panda syndróm?
Každý štvrtý muž sa pravidelne cíti unavený a bez chuti na fyzickú aktivitu a tým pádom aj sex. Ženy sú na tom dokonca trochu horšie. Z výskumu vyplýva, že partneri sa radšej túlia a maznajú, než aby sa spolu milovali a potom vyzerajú ako lenivé pandy, ktoré sa neradi rozmnožujú.

Prečo vzniká?
Psychológovia tvrdia, že táto diagnóza nesúvisí len z dĺžkou vzťahu a zníženým libidom. Vplyv na panda syndróm má to, či sa človek cíti šťastný, ako sa cíti vo vzťahu a aké má aj iné aktivity a povinnosti. Panda syndróm sa často vyskytuje vo vzťahoch, v ktorých je jeden partner nespokojný a niečo mu chýba a vyhýba sa milovaniu. Alebo vo vzťahoch, kde sex nie je prioritou. V oboch prípadoch je dôležité sa o tomto porozprávať, aby obaja boli spokojní a vzťah bol naplnený u oboch partnerov.

Sex nie totiž len príjemnou aktivitou, ale vylučujú sa pri ňom hormóny šťastia, uvoľníte si myseľ, uvoľníte hormóny ktoré tlmia bolesť a spomalíte starnutie. Preto je potrebné sa s partnerom dohodnúť a naladiť na jednu vlnovú dĺžku.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.