Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Blogerka Nika: „Celý život som túžila po tom, že raz napíšem knižku!“

Na môj zoznam snov som si tento sen napísala na prvé miesto, ako ten najväčší sen. Dlho som rozmýšľala nad tým, o čom bude, no trvalo mi niekoľko rokov, kým som na to prišla. Po tom, ako som založila projekt Neinstantná krása a začala pomáhať ľuďom trpiacim poruchami príjmu potravy, som začala uvažovať nad tým, že by knižka mohla byť práve o tejto téme. Zdieľať s ostatnými svoje skúsenosti a rady pomohli pri liečbe nielen mne, ale aj stovkám ďalších ľudí, ktorí prišli na Neinstantnú krásu alebo čítali môj príbeh života s poruchou príjmu potravy na blogu.

A preto vznikla knižka Neinstantne krásna. Obsahuje 13 skutočných príbehov tých, ktorí si prešli svojim veľakrát nepredstaviteľným osobným peklom a poslali ďalej svoje recepty na to, ako sa vyliečiť. Pretože každý, kto si raz prešiel životom s poruchou príjmu potravy, vie, že nájsť cestu z tohto začarovaného kruhu, je beh na veľmi dlhú trať. Ukáže vám, ako málo stačí k tomu, aby táto choroba začala ovládať náš život a my začneme robiť všetko pre to, aby sme sa páčili všetkým. Aby sme boli lepší ako všetci ostatní, pretože to nám zabezpečí uznanie.

Niektoré dievčatá sa mi s tým, čo prežili, len zverili, iné svoje príbehy rozprávali verejne na jednej z Neinstantných krás a ďalšie som stretla počas mojej liečby. Knižka obsahuje tiež príbeh neštandardný, pretože poruchy príjmu potravy sa netýkajú len dievčat, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Na úplný záver som okrem príbehov napísala niečo, čo mne po dlhých rokoch dalo odpovede na otázky. Otázky, ktoré si možno kladiete tiež. A dostanete odpovede, ktoré potrebujete vedieť.

Knižka nie je určená len pre tých, ktorí trpia poruchami príjmu potravy, no tiež pre tých, ktorí sa o nich chcú dozvedieť viac. Je určená pre tých, ktorí majú v okolí niekoho, kto týmito poruchami trpí a komu by chceli pomôcť, no tiež pre rodičov, ktorým môžu ukázať, aké varovné signály si pri svojich deťoch majú všímať.

Táto kniha vám nedá zaručenú odpoveď na to, ako sa z porúch príjmu potravy dostať. Nie je to žiadna odborná literatúra podložená faktami, návod ani odborný text, aj keď podobné veci sa tu ocitnú tiež. No sú to skúsenosti, skutočné ľudské skúsenosti, ktoré vám ukážu, že v tom nie ste sami a dajú vám nádej, že z toho začarovaného kruhu vedie cesta von, ak tú cestu ale naozaj budete chcieť nájsť.

Knižku Neinstantne krásna kúpite exkluzívne v sieti Panta Rhei. A na budúci týždeň vám napíšem o tom, ako také napísanie knihy vôbec prebieha …

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.