Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Simona Salátová o BODYSHAMINGU: „Je to NEFÉR!“

Známa a mimoriadne obľúbená stand-up komička Simona sa opäť pustila do náročnejších tém.

Spolu s moderátorkou a kolegyňou Evelyn sa rozhodli vytvoriť vlastný podcast, v ktorom budú hovoriť o rôznych témach. Venovať sa budú témam, ktoré trápia a zaujímajú nielen ženy, ale aj mužov. Pre obe autorky je dôležité hovoriť úprimne a s otvorenou mysľou. Čo o podcaste s názvom 90-60-90 prezradila Simona a aký je dôvod jeho vzniku?

Vždy som si myslela, že pochybovanie o sebe patrí ženám. Dnes viem, že pochybovať o sebe, porovnávať sa a merať svoju hodnotu nezmyselnými ideálmi patrí všetkým. Patrí nám ako spoločnosti a nie je to ten najlepší darček evolúcie, aký sme mohli dostať. Ale je tu. Keď máš špinavé ruky, ľahko si to uvedomíš a umyješ si špinu. Začneš odznovu. Keď máš špinavú myseľ, môžeš tak žiť pokojne celý život s istotou, že si čistý,“ prezradila Simona a dodáva, že si nie je istá, aké náročné bude začať odznova v nazeraní na okolitý svet bez stereotypov.

„Chodiť s očami dokorán neznamená vedieť podľa oblečenia odhadnúť charakter, podľa postavy vlastnosti, podľa počtu vlasov určovať koeficient šťastia. Je to nefér! Nie je to spravodlivé! Predsa sme si na to zvykli a z krásy urobili karikatúru. Podľa nedosiahnuteľných ideálov určujeme miesta v rebríčku atraktivity. Naozaj tvoje BMI rozpovie tvoj životný príbeh? Nech je akékoľvek. Bodyshaming sa stal tichým spoločníkom a je načase začať o ňom hovoriť,“ uzatvára Simona, ktorej podcast si môžete vypočuť už dnes.

Zdroj: Instagram

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.