Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Meky Žbirka chystá dokument Čo bolí, to prebolí o svojom najúspešnejšom albume!

Tvorivý tím, ktorý tvoria scenárista Honza Vedral a režisér Šimon Šafránek, chystá dokument, ktorý prezradí všetko o zákulisí vzniku zásadného albumu z roku 2001.
Multiplatinový Modrý album Mira Žbirku vyšiel pred dvadsiatimi rokmi a reštartoval jeho tvorbu do nového tisícročia. Album, v ktorom je ukrytý príbeh zmierenia a hľadania nových možností, znamenal pre Mekyho veľký návrat na pódiá a megaúspech skladby Čo bolí, to prebolí.

Na oslavu jeho výročia sa okrem v Abbey Road štúdiu remastrovanej vinylovej a CD verzie albumu s bonusmi pripravuje aj nový dokumentárny film Čo bolí, to prebolí. https://www.youtube.com/watch?v=GeKX9URmjDU

Odhalí okolnosti obnovenia spolupráce s Marikou Gombitovou a Kamilom Peterajom, objasní, kto objavil Marthu, prečo sa Meky rozhodol dať šancu o generáciu mladším producentom. Zároveň priblíži, ako sa na prelome tisícročí menila populárna hudba.

Vznik dokumentárneho filmu Čo bolí, to prebolí možno podporiť v crowdfundigovej kampani na Donio.cz. Vyzbieraná suma sa použije na nakrúcanie filmu, ako aj na usporiadanie jeho projekcie, ktorej sa budú môcť zúčastniť aj prispievatelia. Dvadsať percent z vybranej sumy získa Nadačný fond Janel pri Fakultnej nemocnici Královské Vinohrady v Prahe, s ktorou Miro Žbirka dlhodobo aktívne spolupracuje.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.