Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Dobré správy pre MEGHAN MARKLE: Vyhrala súd s novinami!

Vojvodkyňa Sussexu odoslala svojmu otcovi list v auguste 2018, ale s jeho obsahom prišlo do kontaktu britské spravodajstvo. Noviny The Mail On Sunday a MailOnline následne zverejnili časti listu a spôsobili tým vojvodkyni značné problémy. Prichádzajú však dobré správy!

V piatich článkoch, ktoré boli zverejnené vo februári 2019, sa nachádzali výňatky súkromného listu vojvodkyne Meghan Markle jej otcovi. Vojvodkyňa samozrejme nestrpela taký nehanebný počin zo strany médií, a tak sa spravodajstvo rozhodla zažalovať. Meghan sa domáha náhrady škody za údajné zneužitie súkromných informácií, porušenie autorských práv a porušenie zákona o ochrane údajov.

Po 2 rokoch čakania sa prípad konečne posunul a to v prospech vojvodkyne. O prípade sa malo pojednávať práve v tento mesiac, ale kvôli utajeným dôvodom bolo pojednávanie presunuté až na jeseň. Avšak podľa slov sudcu je jasné, že ani na jeseň nepadne iný verdikt ako uznanie viny na strane médií.

Podľa sudcu obsahoval list výhradne osobné informácie, ktoré sa týkali konfliktov medzi Meghan a jej otcom a podľa neho Meghan oprávnene očakávala, že informácie ostanú v súkromí. Okrem narušenia súkromia sa podľa sudcu jedná aj o porušenie autorských práv. Je teda jasné, že z tohto sporu spravodajstvo určite nevyjde bez trestne.

Zdroj: express.co.uk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.