Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Obľúbená speváčka Aneta Langerová: Jej album môže vyhrať medzinárodnú súťaž!

Práve album Dvě slunce vďaka svojím originálnym nadčasovým piesňam má šancu uspieť v medzinárodnej konkurencii.

Aktuálny 11. ročník ankety Európsky nezávislý album roka IMPALA 2020 pozná svoje nominácie. Za Platformu, teda českú asociáciu nezávislých výrobcov zvukových záznamov, bol nominovaný album Anety Langerovej Dvě slunce, vydaný spoločnosťou Art Shock v novembri minulého roka.

Asociácia nezávislých hudobných spoločností IMPALA (The Independent Music Companies Association), sídliaca v Bruseli, zverejnila 25 albumov, ktoré vzišli z nominácií národných asociácií, ktoré sú jej členmi. Nominované albumy mnohých odlišných žánrov a jazykovej rozmanitosti ilustrujú diverzitu európskeho nezávislého hudobného trhu.

„Tohtoročný užší výber obsahuje 25 úžasných a hudobne rozmanitých albumov. Je to skvelá príležitosť upozorniť na nezávislých umelcov z celej Európy. Rok 2020 bol ťažkým rokom a tento užší výber je povzbudením pre nový začiatok, o víťazovi bude rozhodnuté vo februári tohto roka,“ uviedla k vyhláseniu nominácií výkonná predsedníčka Správnej rady IMPALA Helen Smith.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Koncom minulého roka sme oslovili našich členov, ktorými sú české nezávislé hudobné vydavateľstvá, ale i nečlenov, aby nominovali album domáceho interpreta, ktorý bol českým nezávislým labelom vydaný v roku 2020. To boli hlavné predpoklady na splnenie podmienok nominácie,“ povedal manažér Platformy Matěj Burda.

„Z doručených prihlášok sa následne hlasovaním v Platforme rozhodlo o nominácii nového albumu Anety Langerovej. Myslíme si, že práve album Dvě slunce vďaka svojím originálnym nadčasovým piesňam má šancu uspieť v medzinárodnej konkurencii a byť tým najlepším aktuálnym reprezentantom českej nezávislej scény,“ dodal.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.