Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Stredoškolskí učitelia a POL PROMILE v krvi – to je film Chľast od Thomasa Vinterberga!

Ak dokázal Churchill vyhrať druhú svetovú vojnu v alkoholickom opare, čo by mohlo pár kvapiek ALKOHOLznamenať pre nich a ich študentov?

Tohtoročný Be2Can online otvára snímka Chľast Thomasa Vinterberga. Dánsky režisér sa pri práci na tomto projekte opäť spojil so scenáristom Thomasom Lindholmom a svetoznámym hercom Madsom Mikkelsenom, s ktorými pracoval aj na divácky obľúbenej snímke Hon.

O tom, že toto spojenie je zárukou kvality svedčia aj prvé ocenenia, ktoré snímka získala. Z festivalu v Cannes si na základe oficiálneho výberu odniesla značku Cannes Label a na festivale v San Sebastiáne zas Striebornú mušľu za najlepší mužský herecký výkon. Cenu získali všetci hlavní predstavitelia filmu,“ uviedol PR manažér Marek Suchitra k snímke, ktorá je tiež dánskym nominantom na Oscara a súťaží aj o Európsku filmovú cenu.

Film pracuje s teóriou, podľa ktorej sa rodíme s malým množstvom alkoholu v krvi a mierna podnapitosť otvára našu myseľ svetu okolo nás, zmenšuje naše problémy a zvyšuje kreativitu. Povzbudení touto teóriou sa Martin a jeho traja priatelia, unavení stredoškolskí učitelia, pustia do experimentu spočívajúceho v tom, že si počas pracovného dňa udržujú stálu hladinu alkoholu v krvi. Ak dokázal Churchill vyhrať druhú svetovú vojnu v alkoholickom opare, čo by mohlo pár kvapiek znamenať pre nich a ich študentov?

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.