Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

MEGA napínavý seriál #martyisdead získal cenu EMMY!

Napínavá séria sa venuje kyberšikane. Hlavnou postavou je 15-ročný Marty, ktorý záhadne zomrel. Čo sa stalo pred jeho smrťou?

Internetový thriller #martyisdead je historicky prvým českým seriálom, ktorý získal televízne ocenenie Emmy. V rámci medzinárodných cien Emmy, ktoré vyhlasuje Medzinárodná akadémia televíznych umení a vied, súťaží v kategórií krátkych seriálov. Slávnostné vyhlásenie víťazov 48. ročníka International Emmy Awards sa uskutočnilo v pondelok z New Yorku po prvý raz v online verzii. TASR o tom informovala PR manažérka Perla Žinčíková.

Témou minisérie #martyisdead je problematika kyberšikany. Pätnásťročný Martin alias Marty mal celý život pred sebou, teraz je mŕtvy. Zostala po ňom len séria mrazivých videí, ktoré nakrúcal krátko pred svojou smrťou a ktoré zachovali spomienky na situácie, na ktoré by radšej každý zabudol. Smútiaci otec skladá dohromady čriepky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konca.Internetový thriller má osem dielov a je inšpirovaný skutočnými prípadmi kyberšikany. Seriál vznikol v koprodukcii spoločností Bionaut, Mall.tv, CZ.NIC a v spolupráci s projektom Bezpečne ne nete. Premiéru mal 20. októbra 2019 na Mall.tv. V réžii Pavla Soukupa v ňom účinkujú Jakub Nemčok (Marty), Petra Bučková (Alena Biedermanová), Jan Grundman (Petr Biederman), Sára Korbelová (Kristýna), Matěj Havelka (Kryštof), Andrej Polák (učiteľ). Pod scenár sa podpísali Jaroslav T. Miška a Jan Stehlík.

„Máme obrovskú radosť. Ide o výber z tisícky svetových seriálov, preto už nominácia je veľmi prestížna. Sme radi, že po úspechu v Čechách a na Slovensku sa darí seriálu i v zahraničí, hovoria producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál. „Správa o nominácii na Emmy nás navyše zastihla v okamihu, keď pripravujeme pokračovanie,“ dopĺňa režisér Pavel Soukup.

Pokračovanie seriálu pod názvom #annaismissing sa má v kinách a v internetovej televízii objaviť v marci 2021.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.