Čaká nás babie leto, takže grilovacia sezóna sa ešte zďaleka nekončí.
Prinášame vám recept na fantastickú marinádu na grilované mäso, ktorému na stole nikto neodolá.
Čo budeme potrebovať?
- ½ šálky Worcestrovej omáčky (125 ml)
- ¼ šálky olivového oleja (62 ml)
- ¼ šálky jablčného octu (62 ml)
- 2 polievkové lyžice rozdrveného cesnaku
- 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 2 polievkové lyžice čerstvého oregana
- ¼ polievkovej lyžice soli
Ako postupovať?
V miske rozmiešame Worcesterskú omáčku, olej, ocot, cesnak, petržlenovú vňať, oregano a soľ. 1/4 šálky marinády si odložte na neskôr do chladničky. Mäso vložte do zvyšnej marinády a nechajte v chladničke aspoň 4 hodiny, najlepšie však na celých 24 hodín. Mäso poukladajte na gril a počas grilovania ho potierajte odloženou marinádou, aby ste dosiahli tú najlepšiu chuť.
Máte všetky ingrediencie? Tak neváhajte a dajte mäso do „pácu“ ešte dnes večer!