Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Pivo ako pomocník v domácnosti!

Máte doma milovníka piva? Ukradnite mu jednu fľašku – určite ju využijete!

V rozmanitej ponuke piva si nájde to svoje snáď každý. Kraftové pivovary nám prinášajú aj nekonvenčné druhy pív, na ktorých si pochutia nie len znalci, ale aj bežní konzumenti. Vedeli ste o tom, že má pivo omnoho viac využití než len uspokojenie našich chuťových pohárikov?

Pivo môžete použiť na marinovanie mäsa. Vďaka svojej kyslosti udrží mäso vláčne a jemné a na rozdiel od vína či vínneho octu, ponechá mäsu jeho jedinečnú chuť. Mäso stačí popichať vidličkou, vložiť do misky, zaliať pivom a nechať cez noc alebo pár hodín uležať.

Neviete si rady s nehybnými hrdzavými skrutkami? Nalejte na ne trochu piva. Oxid uhličitý v pive začne pôsobiť na hrdzu, čo by malo pomôcť uvoľniť skrutky.

Pivo je známym diuretikom, takže podporuje močenie. Pivo tak pomáha správnemu fungovaniu obličiek a močovodov. Znižuje riziko vzniku obličkových kameňov a zmierňuje zdravotné problémy pri rôznych obličkových infekciách.

Ničia vašu úrodu slizniaky? Máte šťastie, pretože aj tieto potvory majú radi pivo. Nalejte pivo do malej nádobky, ktorú uložte blízko políčka, ktoré chcete ochrániť. Slizniaky pôjdu radšej na pivo, ktoré ich otrávi a vy tak nebudete musieť chodiť každý večer s vreckom soli po záhrade.

Vďaka pivu môžete pripraviť aj chlieb. Pivo totiž obsahuje kvasnice, ktoré sú schopné nadvihnúť bežné cesto. Pripravíte tak zdravý a na vlákninu bohatý chlieb.

Dostane sa pivo aj medzi vašich domácich pomocníkov?

Zdroj: menshealth.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.